FAQ

Veelgestelde vragen:

Vraag: Wat is een vector?
Antwoord: Een vector is een bestand dat uit lijnen is opgebouwd, terwijl een foto uit pixels is opgebouwd. Een vector zorgt dat onze machine de snijlijnen kan ”lezen”. Pixelbestanden kunnen uitzonderlijk gegraveerd worden. (alleen foto’s, voor elke andere applicatie is een vector altijd het beste)

Een ander groot voordeel is dat een vector geschaald kan worden zonder enig kwaliteitsverlies.


Vraag: Wat is DPI?
Antwoord: DPI staat voor Dots Per Inch, oftewel het aantal puntjes/pixels op een foto per Inch (25.4cm). U zal wellicht begrijpen hoe hoger de DPI is, hoe hoger de kwaliteit van de foto en uiteindelijk ook van de gravure zal zijn.

Graveren op lagere DPI gaat wel maar zal een slechtere kwaliteit gravure leveren dan een foto van 300DPI of meer.


Vraag: Welke materialen zijn geschikt voor laserbewerking?
Antwoord: Er zijn zeer veel materialen die te bewerken zijn met de laser, sommige laten zich alleen graveren of snijden, terwijl andere materialen op beide vlakken goed presteren. Buiten dat hebben we ook een aantal materialen die we niet kunnen bewerken vanwege te gevaarlijke gassen die vrijkomen tijdens het laseren.

Voor meer informatie kunt U terecht op onze Materialen pagina.


Vraag: Wat is het verschil tussen graveren, snijden etc?
Antwoord: Er zijn vele mogelijkheden, zo kunnen we normaal graveren maar ook snijlijnen graveren, of diepte graveren door speciale technieken. We hebben alle opties op een rijtje gezet, zie onderstaande foto wat het verschil precies is en hoe het er uit ziet. (al deze technieken kunnen gecombineerd worden in 1 product)


Vraag: Wat is het bereik van de lasermachine?
Antwoord: De laser machine heeft een bereik van 900x600mm. Daarnaast kan de tafel 300mm zakken voor hoge objecten zoals bijvoorbeeld kistjes.


Vraag: Wat is de gemiddelde levertijd?
Antwoord: Zodra uw betaling is ontvangen nemen wij uw order meteen in behandeling. Normaliter is de levertijd 1 tot 3 werkdagen, mits het erg druk is of het materiaal niet voorradig is. In beide gevallen wordt U op de hoogte gesteld.